יום חמישי, 19 במרץ 2015

אורן דגן כפיר במטבח של מאיר השמן

פעם שלישית גלידה,
כך נקראה הסדנא שהעביר אורן במטבח של מאיר השמן
אורן דגן כפיר - גלסייר - מומחה לגלידות
היה שף של רשת ארלקינו ופתח עבורם כ 500 מתכוני גלידה שונים.
כיום מכין מזנונים מתוקים  בארועים, מיצר בסטודיו גלידות בוטיק
ועובד על קונספט חדש שבקרוב נשמע עליו


הסדנא היתה חויה מתוקה תרתי משמע
כבר כשנכנסנו למטבח, ראיתי את דן דיויס עוסק בהכנות


מכונת גלידה גדולה עמדה באמצע המטבח
ולתוכה שפכו  שני שפיגל ואורן תערובות גלידה,


לפתיח הכינו לנו משקה סורבה אננס עם פינה קולדה

 
ובעוד אנו מתענגים על הפתיח, אורן מערבב, מקציף, מסביר ומדגים


והכין לנו גלידת פיסטוקים, שקדים קלויים באמרטו ודובדבני אמרנה
 

אלסקה קפואה של גלידת דבש-טונקה ואוכמניות
 
גלידת סוטלץ (פודינג אורז טורקי),
ואם כבר אורז, הוסיפו גם עדשים (סוכריות עדשים) ויצאה מג'דרה מתקה.

 
גלידת שוקולד מריר וחלבה קפה עם דפי שוקולד פולי קפה




מלבי מהקוטב הצפוני עם פטל שחור



וניתן גם להגיש כמנה מרכזית
 
מתכון לגלידת מלבי מהקוטב הצפוני עם פטל שור
 לגלידה (ללא חלמוני ביצה):
250 גר'חלב
250 גר'שמנת מתוקה 38%
100 גר'סוכר
15 גר' דקסטרוזה (להשיג בחנויות הטבע)
חצי כפית מחית וניל
6 טיפות מי זהר (תמצית פריחת הדרים)
3.5 גר'ג'לטין (עלה) מרוכך

לתוספות-
פיסטוקים קצוצים
קוקוס לבן וקלוי
קליפת תפוז מגוררת/ או קליפות תפוז מסוכרות
פטל שחור מושרה עם מעט קליפת תפוז, מי ורדים,אבקת סוכר וליקר גרנד מרנייה
  
אופן ההכנה:
מחממים את כל החומרים למעט הג'לטין בסיר קטן לחום של 85 מעלות (לא להביא לרתיחה).
ממסים ג'לטין לתוך התמיסה, מערבבים ומסננים.
מצננים לטמפרטורת חדר מעל באן מארי קר ומכניסים למקרר  בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלת התמיסה.
מקפיאים במכונת גלידה.
למי שאין מכונת גלידה, מקפיאים את התמיסה בתוך הכלי האטום למשך הלילה, חותכים לקוביות ומרסקים לקרם חלק במעבד מזון מצוייד בלהב מתכת.

להרכבת המנה:
מסדרים גלידה מוכנה בכוס או בצלחת מעט עמוקה.
מפזרים את התוספות מעל.
ניתן גם לשלב במנה איטריות קדאיף אפויות בחמאה ואבקת סוכר.

תודה לאורן על סדנא מיוחדת  במינה
שהורגשה ההכנה והאירגון הרב שהושקע
החל בהתרמת הכלים והמוצרים
ועד הכנת המתכונים.
ואפילו קיבלנו הפתעות
ארטיקים קטנטנים בשלל טעמים

וקל-קר עם גליה הביתה
וכל בני המשפחה שמחו ונהנו מהגלידה הנהדרת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה