בשני כפרים בלאוס ראינו כיצד מכינים משקה אלכוהולי
אותו מכינים בדרך כלל לקראת חגיגות
בכפר הראשון
ראינו כיצד מעבירים אורז שהושרה במים לתוך כדים
סוחטים את האורז היטב ומעבירים לכדים לתסיסה
בכפר השני ראינו סלי קש מלאים בתירסאת התירס מתסיסים ומעבירים למיכל מעל למדורה
מעל המיכל מניחים כלי עם מים קרים
וכך כאשר אדי האלכוהול נוגעים בתחתית הכלי עם המים הקרים, האדים מתאבים לנוזל וזורמים בצינור למיכל איסוף
אותו מכינים בדרך כלל לקראת חגיגות
ראינו כיצד מעבירים אורז שהושרה במים לתוך כדים
סוחטים את האורז היטב ומעבירים לכדים לתסיסה
בכפר השני ראינו סלי קש מלאים בתירסאת התירס מתסיסים ומעבירים למיכל מעל למדורה
מעל המיכל מניחים כלי עם מים קרים
וכך כאשר אדי האלכוהול נוגעים בתחתית הכלי עם המים הקרים, האדים מתאבים לנוזל וזורמים בצינור למיכל איסוף
השתכרתי מהמראות תאור תהילך מקסים
השבמחקתודה
שיכרון חושים :) טעמת מזה?
השבמחקאני מניחה שכך בדיוק הכינו אבות אבותי את המשקה האלכוהולי שלהם באירופה משזיפים, דובדבנים ועוד. בצרפת ראיתי איך מזקקים את שיכר התפוחים. מעניין ביותר - לשתות אני לא שותה זה לא טעים לי.
השבמחקתודה ששיתפת - מעניין ושונה
השבמחק