יום שישי, 12 באוגוסט 2016

סדנת דגים עם אלעד אמיתי, במטבח של מאיר השמן



הגעתי לסדנת בישול במטבח של מאיר השמן, עם השף אלעד אמיתי.
בהזמנה היה כתוב שף דייג, וזה לא היה ברור.
אלעד הציג את עצמו


 החל את דרכו במסעדת אלי-אולי בת"א, בה התמחה במטבח ספרדי.  עבד כשף במסעדת le pere pinard בניו יורק, מסעדה צרפתית מסורתית.
עם חזרתו לארץ פתח את מסעדת פלויד בת"א, מסעדת דגים ים תיכונית. כיום יועץ קולינארי ועסקי למסעדות, ברים ובתי קפה, ומבשל ארוחות מיוחדות על גג של בית.כשאלעד התחיל לספר על הדיג, הוא הביא לוח ושרטט עליו שתי קבוצות דגים, אורבים ורודפים

 הסביר מהי כל קבוצה, וכיצד מתאפיינית כל קבוצה
ועל פי סוג הדג, מה כדאי להכין מכל קבוצת דגים.
היה זה הסבר מרתק
וכך במשך שלוש שעות אלעד העביר ידע רב מאד על דגים, על טכניקות בישול



והסביר על התאמת טכניקות הבישול לסוג הדג.
זה היה הרבה מעבר לסדנת בישול דגים
זה היה קורס מזורז בנושא דגים

היה לי מרתק ומענין מאד ומחכה כבר לסדנאות הבאות של אלדד אצלנו במטבח של מאיר השמן.

ומה היה לנו היום:

סביצה
איך התחילה הסביצה בפרו כקוביות בכבישה
והספרדים לקחו את זה וחתכו חתיכות דקות ששטח הפנים עם הלימון גדול יותר ולכן זמן הכבישה מהיר יותר



סוכריות דג בסויה וג'ינג'ר


 
מונק פיש ברוטב שמנת וזעפרן


 נתחי דג לוקוס במרינדה




ודג שלם עטוף במלח ואפוי בתנור





תודה רבה לאלעד אמיתי
על האוכל הטעים ועל השיתוף בידע הרבה
ואני מחכה כבר לסדנה הבאה

4 תגובות:

  1. מרתק מעניין ומרחיב אופקים
    הזדמנות להתקרב לדגים
    השף נראה כאוהב דגים
    תודה על השיתוף תמונות טובות

    השבמחק
  2. תודה ענת על הביקורת המפרגנת, שמח שנהנת, נתראה בסדנאות הבאות.
    יופי של בלוג!

    השבמחק