יום ראשון, 22 במרץ 2015

טעימות בעיר העתיקה בירושלים


ביום חמישי ביקרתי בעיר העתיקה בירושלים עם שני חברים, (אחד חבר פורום) וכמובן שחוץ מכנסיות


, בית כנסת החורבה המשתקם, והכותל,
משכו את עינינו עניני אוכל
אז טעמנו עטייף עם אגוזים וקוקוס מצוין
 

וגם מאפים מלוחים באיזה מאפיה קטנטנה ברובע המוסלמי
 
ברובע הנוצרי ראינו איך מכינים בסבוסה
 

וגם חותכים עוגיות באופן אחיד
 

וכמובן ביקרנו בכמה חנויות תבלינים
מוכר הפול
וגם העופות הצלוים
ובמאפיה של הביגלה הירושלמי מחוץ לשער שכם
וכשסימנו לטייל החלטנו ללכת לאכול באיקליפטוס
אבל,
כשנכנסנו למסעדה פגשנו את סופיאן, והוא סיפר שהוא בדרכו לשוק
ואנחנו שסקרנים לראות וללמוד כל מה שאפשר על אוכל הצטרפנו לסופיאן
שלקח אותנו לחנות התבלינים שלו, שם לימד אותנו איף מבחינים בין מסטיקה טריה לפחות טריה
ולחנות הירקות שבה נמצאים  ירקות בלדי, ולכל ירק מיד סיפר מה ניתן להכין ממנו
 שיא היום (מבחינתי) היה סיור לרוכלות היושבות בשערי העיר העתיקה
שם שמענו על סוגי העלים השונים וכיצד לבחור עלים מתאימים
  

והכי הופתעתי לראות
לפת  וגזר קלוף ומרוקן מוכן למילוי ארוז בשקיות פלסטיק.
היות וידעתי שלסוף השבוע יש לי הרבה מדי אוכל, התאפקתי ולא קניתי
אבל בהחלט מתכננת לחזור ולקנות ולנסות לבשל את שני הירקות יחד.
 
לאחר הסיור המרתק חזרנו למסעדה
והפעם הזמנתי מנה שעד כה לא טעמתי, של קציצות בשר על ארטישוק
היה מאד טעים
 
המון תודה לסופיאן ממסעדת אקליפטוס, שבאמצע יום עבודה, ללא תכנון מראש, התפנה לקחת אותנו לסיור מענין, ולחלוק איתנו את הידע הרב שלו.
את משה בסון שותפו למסעדה פגשהו ביציאה, אבל מכיוון שמיהרתי להצגה באותו ערב, נאלצתי לקטוע את השיחה המענינת איתן (תהיה סיבה לחזור בקרוב לבקר באיקליפטוס)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה