אני
אוהבת לשתות יין, ובילדותי הייתי עוזרת לסבא שלי להכין יין מהגפנים שגידל
בחצר, אבל עד היום היה בעיני יין שטעים לי ויין שאינו טעים לי
לסדנת היין ושוקולד במטבח של מאיר השמן לא נרשמתי, גם כי תכננתי לסוע לטיול מענין בכרם מהר"ל וגם כי נראה לי תמיד קצת פלצני העיסוק ביין, העירסול ופתיחת היין.
היום חיים גן בסדנא אצל מאיר השמן פתח לי צוהר לעולם חדש ומרתק.
הסדנא התחילה בהסבר כללי על יין,
שהוא נוזל חי, ולכן הוא משתנה במהלך השנים, ומשתנה גם אחרי הפתיחה (נושם)
ומשתנה גם בהתאם לתנאי האיחסון בו שהה.
קיבלתי הסבר עם הדגמות כיצד היין עוזר לנו בעת הארוחה
התחלנו בהסבר על חוש הריח והטעם שנו שלאחר כמה פעמים בודדות מתרגלים לריח/טעם
ולכן בארוחה לאחר הביס השני או השלישי שוב איננו נהנים מהאוכל כפי שנהנו בתחילה
היין עוזר לנו לנקות את הפה מטעמי האוכל שאכלנו וכך האכילה אחר כך טעימה יותר, כאילו רק התחלנו את האכילה.
אבל ההפתעה המעניינת ביותר היתה בטעימות היין
טעמנו מאותה כוסית יין 4 פעמים על פי הנחיינתו של חיים גן
כשבכל פעם אנחנו מרגישים אחרת את אותו יין שטעמנו והסקאלה נעה ביין יין מעולה לביין יין מקולקל שלא הייתי רוצה לקנות או לשתות.
למדתי עוד רבות על תוות היין, על התסיסה, וכיצד מגדלים ענבים טובים במיוחד ליין, ומה לעשות כשפקק השעם נשבר וחלקו נותר בתוך הבקבוק?
וכל זאת בצורה נעימה, מעניינת ומרתקת.
לסיום קיבלנו כל אחד קופסא מהודרת של שוקולד דסקלידיס (לא זכרתי לצלם, האם בהשפעת היין או בגלל אהבתי לשוקולד?)
וטעמנו אותו בליווי שלושת היינות שאותם טעמנו.
תודה רבה רבה לחיים גן על סדנא מרתקת, האיש מלא ידע, ומעביר את הסדנא במקצועיות ובנעימות רבה
קישור לאתר של חיים גן איש הענבים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה