יום שישי, 20 במרץ 2015

סיור בדגש אוכל ביפו, עם מאיר השמן

יום שישי בבוקר, מתאספים ברחוב יפת לקראת סיור בדגש אוכל עם מאיר השמן.
מאיר שמכיר כל בית ואת מרבית האנשים העוסקים באוכל ביפו, מספר על ההיסטוריה של שכונת עג`מי, וכיצד התחילו חנויות האוכל המפורסמות.

קיבלנו טיפים כיצד לקנות בשר טוב, ונכנסנו לחנות הבשר של חינאווי
 
משם ממשיכים ברגל ועוברים ליד חורשה, שבעבר היתה שוק קטן ומקסים (זוכרת את ימי השישי בבוקר מוקדם כשהייתי נפגשת עם מאיר בשוק והיינו קונים ירקות בלאדי)
 
ממשיכים לארוחת בוקר אצל אבן מראוון
בעוד מאיר מכין לנו אתהיוגורט עם שמנת שקנה במכלת הסמוכה, הסלט האישי מגיע לכל אחד.

 

וממול צופים על העבודה באטליז של אבו חלווה
 
ממשיכים לחנות ירקות שפעם היתה בלב שוק קטן, ועכשיו נשארה בודדה בסביבה, אבל עדין מביאה סחורה מיוחדת.

ובנסיעה קצרה, לנמל יפו

שם מאיר מסביר על הדיגים, על דגים, ומתי לבוא לקנות את הדגים
 
נכנסנו למחסן הדגים
 
ומאיר קנה סרטן אחד, והדגים לנו איך פותחים סרטן ומה ניתן להכין איתו
 
ממשיכים בנסיעה לכיוון יפו העתיקה,
בדרך ראינו את המיצג רוחות כלה של משה עמר, בבית החרושת לסבונים

ומשם ברגל דרך שוק הפשפשים

ללאון ובניו, שם שומעים מאחד הבנים על תהליך הכנת בצק הפילו, והמוצרים שהם מכינים ממנו.
 
היה סיור מענין מאד ומחכה לסדרה השניה של סיורים ביפו, שתתקיים בשדרות ירושלים.
ומי שמעונין לקבל פרטים על הסיורים ובכלל על הסדנאות במטבח של מאיר השנן, מוזמן ללחוץ כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה