באתר של `מתקמחים` ראיתי הבוקר מתכון לבגט וינאי
ולמרות שכבר הכנתי בצק ללחם אגוזים וצימוקים, ובצק ללחם חמשת הדגנים
החלטתי להכין גם באגטים
באגט וינאי (6*202)
650 גרם קמח לחם.
240 גרם חלב.
90 גרם דבש.
10 גרם סוכר.
120 גרם ביצים (2).
60 גרם חמאה.
8 גרם מלח.
35 גרם שמרים טריים.
מלבד החמאה, לשים הכל 2-3 דקות עד לאחידות, מגבירים מהירות ולשים 4-5 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים
עוד 2-3 דקות. מעבירים לכלי משומן ומתפיחים 90 דקות. מקפלים כל 30 דקות. מחלקים ל-6 חלקים, מכסים ונותנים
מנוחה של 8-10 דקות. מרדדים היטב ובצורה שווה לצורת באגט קטן. מתפיחים 25 דקות, חורצים סימנים לכל אורך
הלחמים. אופים בתנור (מומלץ מצב טורבו) שחומם מראש לטמפ` 170 מעלות למשך 25 דקות.
650 גרם קמח לחם.
240 גרם חלב.
90 גרם דבש.
10 גרם סוכר.
120 גרם ביצים (2).
60 גרם חמאה.
8 גרם מלח.
35 גרם שמרים טריים.
מלבד החמאה, לשים הכל 2-3 דקות עד לאחידות, מגבירים מהירות ולשים 4-5 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים
עוד 2-3 דקות. מעבירים לכלי משומן ומתפיחים 90 דקות. מקפלים כל 30 דקות. מחלקים ל-6 חלקים, מכסים ונותנים
מנוחה של 8-10 דקות. מרדדים היטב ובצורה שווה לצורת באגט קטן. מתפיחים 25 דקות, חורצים סימנים לכל אורך
הלחמים. אופים בתנור (מומלץ מצב טורבו) שחומם מראש לטמפ` 170 מעלות למשך 25 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה